beschermen tegen hackers

Zo bescherm je je bedrijf tegen hackers

Je hoort het steeds vaker op het nieuws; hackers proberen informatie van verschillende organisaties te verkrijgen. Het gaat hier vaak om klantinformatie zoals rekeningnummers en andere gegevens die je niet zomaar op straat wilt hebben liggen. De meeste cyberaanvallen vinden plaats in grote sectoren zoals financiën en bij de overheid. Maar ook als je in een andere sector werkt, moet je je online activiteiten goed beveiligen. Hackers liggen namelijk altijd op de loer.

Data versleutelen

Het is belangrijk dat je alle gevoelige data versleuteld. Waar sla je bijvoorbeeld de gegevens van je werknemers op? En wat doe je met de persoonlijke gegevens van je klanten? Je wilt namelijk niet dat iedereen hier zomaar bij kunt komen. Beveilig je bestanden met data daarom altijd goed. Zet bijvoorbeeld wachtwoorden op je bestanden. Ook is het belangrijk dat je je e-mail goed beveiligd. Hackers kunnen namelijk ook gevoelige informatie via de mail achterhalen.

Veiligheid staat voorop

Nu we in een online-samenleving leven, is privacy ontzettend belangrijk geworden. Als jouw bedrijf hier niet goed mee omgaat, kan dit klanten kosten. Het is daarom belangrijk dat je veiligheid een onderdeel van jouw bedrijf maakt. Zorg dat al je werknemers weten wat zij moeten doen qua veiligheid. Stel een beleid op waarin staat welke online activiteiten wel en niet zijn toegestaan. Bespreek ook welke gegevens altijd beveiligd moeten worden. Op deze manier wordt de kans dat hackers toe kunnen slaan kleiner.

Risicoanalyse

Hoe weet je nu of jouw bedrijf genoeg doet aan beveiliging van gegevens? Tegenwoordig zijn er handige tools ontwikkeld waarmee je jouw beveiliging kunt testen. Met een ICT Risicoanalyse worden cyberrisico’s van jouw bedrijf geanalyseerd. Deze analyse kun je gemakkelijk online doen. Aan de hand van bepaalde vragen en jouw antwoorden daarop wordt er bepaald hoe groot de kans is dat jouw bedrijf getroffen wordt door een cyberincident of hackers.

portofoon kopen

De handigste accessoires voor portofoons

Het moge duidelijk zijn dat een portofoon zorgt voor snelle en efficiënte communicatie wanneer je te maken krijgt met grote afstanden. Maar alleen een portofoon is niet in alle situaties genoeg voor een optimale werking. Bijvoorbeeld doordat je in een drukke omgeving bent waar je last hebt van alle achtergrondgeluiden. Of wanneer het eigenlijk niet zo comfortabel is om de hele tijd met een portofoon in je handen rond te lopen. Verdiep je daarom ook eens in de beschikbare accessoires voor portofoons.

Portofoon programmeren

De portofoons zelf worden geleverd in bepaalde software. Wil je de portofoons graag voorzien van een andere interface? Dan is het mogelijk om de portofoon te programmeren. Hiervoor gebruik je (zoals de naam al aangeeft) programmeerkabels. Deze bevestig je via een USB-aansluiting aan de computer. Houd er wel rekening mee dat dit niet een heel eenvoudige klus is en je enige kennis van zaken moet hebben. Het vaak ook mogelijk om de portofoons te laten programmeren bij de leverancier zelf. Deze is op de hoogte van alle regels wat dit betreft.

Handige microfoon

Werk je in de beveiliging? Of maak je deel uit van de organisatie van een groot event? Dan is het niet heel comfortabel om de hele dag met een portofoon in je hand rond te lopen. In dit geval zijn er vele soorten speaker microfoons verkrijgbaar. De walkie talkie zelf bevestig je aan je broek met een clip. De microfoon bevestig je aan je kraag, de headset zit bij je oor. Zo sta je steeds in contact met de mensen in je team en kan je snel en eenvoudig reageren. De headset dempt daarnaast de achtergrondgeluiden, zodat je hier geen last van hebt tijdens het communiceren.

Meetapparatuur

Naast de genoemde accessoires, zijn er ook nog multimeters beschikbaar voor je portofoon. Hiermee meet je eenvoudig wat onder andere de wisselspanning is en kan je een condensator test doen. Deze meter heeft een zeer compacte vorm, zodat je deze makkelijk met je mee kunt nemen. Wil je meer weten over deze handige accessoires? Kijk dan ook eens naar de rest van het beschikbare assortiment bij het online portofoons bestellen.

Een bruikbare 3D printer kopen

Een 3D printer kopen voor thuisgebruik is helemaal nog niet zo ingeburgerd. Veel mensen beseffen nog niet dat er goede modellen zijn die thuis te gebruiken zijn en die ook nog eens goede kwaliteit leveren. Zij denken nog altijd aan de grote machines die in aparte ruimtes moeten staan. Die tijd is echter allang voorbij. Juist ook voor de kleine, meer persoonlijke projecten is er veel mogelijk met de kleinere printers. Juist doordat het gemak van het printen daardoor sterk vergroot wordt is dit heel interessant. Er zijn bovendien verschillende mogelijkheden. Deze varianten kunnen allebei interessant zijn.

Een plug & print printer
Wanneer bekeken moet worden welk model het beste is, dan is het handig om te weten welk onderscheid gemaakt moet worden. Een 3D printer kopen die werkt volgens het zogenaamde plug & print principe is in ieder geval aan te raden. Dit zijn de modellen die al helemaal klaargemaakt zijn voor gebruik en alleen nog thuis even aangesloten moeten worden. Wanneer dit is gedaan kan er direct mee gewerkt worden. Deze printers worden steeds sterker en krachtiger en zullen dus ook meer en meer aan populariteit gaan winnen in de komende jaren. Dit kan dus heel interessant zijn.

Een printer opbouwen
Een 3D printer kopen die je helemaal zelf op moet bouwen kan ook leuk zijn. De onderdelen zijn afzonderlijk te krijgen en zo kan je het model helemaal zelf in elkaar zetten. Dit is juist wat interessanter voor liefhebbers van techniek en voor mensen die specifieke eisen stellen aan de printers en de objecten die ze ermee gaan printen. Juist dan is het immers interessant om hier zelf mee aan de slag te gaan. Dit kan dus wel wat lastiger zijn dan de modellen die al helemaal gereedgemaakt zijn en waar je direct mee aan de slag kunt gaan.

drone opnames laten maken

Wat je moet weten over drone opnames laten maken

Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld om gebeurtenissen en evenementen vast te leggen op film. In de laatste jaren is er enorm veel veranderd op dit gebied. Iedereen heeft tegenwoordig de mogelijkheid om van alles vast te leggen, bijna elke telefoon heeft namelijk al een camera. Maar ook daarnaast worden er allerlei andere manieren ontwikkelt voor het vastleggen van gebeurtenissen. Je kan drone opnames laten maken vanuit de lucht met een drone. Dit zorgt vanzelfsprekend voor een totaal ander perspectief wat deze manier van filmen erg spectaculair maakt. In tegenstelling tot onze telefoon heeft niet iedereen een drone tot zijn beschikking en zijn er een aantal voorwaarden aan het opnemen met een drone verbonden.

Regels voor het filmen met een drone

Opnames maken met een drone is niet voor iedereen weggelegd. Het vergt de nodige kennis en ervaring om een drone goed te besturen en daarmee het gewenste effect te krijgen. Voor jou als particulier zijn er voorwaarden verbonden aan het opnemen met een drone. Zo moet je rekening houden met privacy en zijn er regels met betrekking tot gebouwen en menigten. Daarom is de beste optie om een gecertificeerd piloot in de hand te nemen die de opnames voor jou maakt. Wanneer je dit wilt laten doen neemt de partij waarmee je samenwerkt alle regels en dergelijke in ogenschouw voordat men begint met filmen. Op deze manier gebeuren er geen ongelukken en gaat alles volgens de regels.

Kosten van opnames met een drone
Het mag vanzelf spreken dat het huren van een drone en iemand die ermee overweg kan kosten met zich meebrengt. Wat de kosten hangt natuurlijk ook af van wat je wil. Een aantal foto’s vanuit de lucht is een stuk minder bewerkelijk dan een film van een aantal minuten die gemonteerd moet worden. Het hangt er allemaal vanaf wat je verlangt, hoeveel uren werk daarmee gemoeid zijn en de kosten voor het personeel en het huren van de drone. Ook kan het zijn je wenst figuranten op de film of foto te hebben, speciale effecten, ondertiteling maar tevens is de eindproductie gerelateerd aan de prijs. Als je muziek bij het eindproduct wilt hebben kan het zijn dat u daarvoor moet betalen. Het moge duidelijk zijn dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn met betrekking tot het filmen met en drone. Ga eens met een aanbieder om de tafel zitten en laat hem je idee zien. Hij kan van daaruit een aardig beeld schetsen hoe het kostenplaatje eruit gaat zien.

Verschillen per drone

Ook belangrijk om te weten is dat er per drone verschillen zijn die er wel degelijk toe doen. Zo heeft de ene drone een langere vliegduur, een camera die wellicht beter aansluit op je wensen, hogere snelheid of een andere windcompensatie. Ook hierin kan de aanbieder je uitstekend adviseren zodat het uiteindelijke resultaat is zoals jij het voor ogen hebt. Vergelijk ook eens tussen verschillende bedrijven, de prijzen kunnen nog wel eens verschillen. Je wil natuurlijk wel de mooiste opname tegen de beste prijs.

Meer informatie: https://www.videpro.nl/

indonesie

De beste spots voor je drone in Indonesië

Indonesië is de afgelopen tijd een echte toeristentrekker. Geen enkel eiland van Indonesië is hetzelfde en dit maakt elke vakantie altijd een unieke ervaring. Indien je in één vakantie zoveel mogelijk eilanden wil zien, dan is een rondreis Indonesië zeker een aanrader. Je kan dan in één vakantie de hoogtepunten van de verschillende eiland vast leggen. Bij een vakantie als deze is een drone bijna niet meer weg te denken. Met deze drone kun je door video’s en foto’s uit de lucht te maken, je vakantie echt onvergetelijk maken. Aangezien de eiland van Indonesië uniek zijn, kunnen er prachtige beelden gemaakt worden. Dit betekent niet dat je drone alleen maar in de lucht moet hangen om het perfecte shot te krijgen. Ontdek daarom nu hier welke shots je met je drone zeker moet nemen.

Bali

Op Bali zijn er eigenlijk twee plekken die je zeker vast moet leggen met je drone. Dit is het Menjangan eiland en Sidemen.

Menjangan eiland

Het Menjangan eiland is een tropisch eiland vlak voor de kust van Bali. Het zeewater rondom dit eiland is glas helder, waardoor je het koraal en de vissen er doorheen kunt zien. Dit levert natuurlijk een prachtig plaatje op. Bovendien leven er veel wilde herten op het eiland en er is niets mooiers dan een stukje wilde natuur vastleggen.

Sidemen

Bij Sidemen zijn er eigenlijk twee mogelijkheden die je een prachtig plaatje op kunnen leveren. Je kan ervoor kiezen om dolfijnen te spotten in het wild. Het is alleen niet gegarandeerd dat je zo ook daadwerkelijk tegen zult komen dus het is een klein risico. Bovendien kun je een excursie doen door de rijstvelden. Deze rijstvelden zijn echt een prachtig gezicht.

Java

Op het eiland Java is het zeker de moeite waard oom een paar tempels te bezoeken. Zo kun je naar Prambanan gaan. Deze plek staat bekend als het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex van Indonesië. Ongeveer 18 kilometer verderop ligt Yogyakarta. Voor mooie en betekenisvolle plaatjes moet je hier het paleis van de sultan bezoeken. Ook wel Kraton Ngayogyakarta Hadiningrat genoemd. Dit paleis moet de kosmos van Java weergeven. Zo heeft alles in het Kraton een specifieke betekenis, elk gebouw, elke ingang etc. Naast deze prachtige betekenissen, is het Kraton een prachtig stukje architectuur met prachtige pilaren en mooie standbeelden. Zeker een paar mooie shots waard!

Dit zijn slechts een paar plekjes die je kunt bezoeken tijdens je vakantie Indonesië voor een paar prachtige shots. Indonesië kent natuurlijk veel meer mooie plekjes, maar die zul je als echte ontdekkingsreiziger zelf kunnen ontdekken.

 

drones

De voor- en nadelen van drones

Drones zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de maatschappij. Er zijn talloze toepassingen waarvoor ze worden gebruikt. Maar niet alleen voor bedrijven en de overheid zijn drones interessant, ook consumenten halen ze volop in huis. Je kunt namelijk prachtige foto’s maken met een drone en voor consumenten komen er steeds meer modellen op de markt die een stuk kleiner en makkelijker hanteerbaar zijn. Omdat ze relatief nieuw zijn bestaat er nog een hoop onduidelijkheid over. Maar wat zijn nu de echte voor en nadelen van drones? Dat zullen we je in dit artikel haarfijn uitleggen.

Een drone wordt voornamelijk gemaakt om video’s en foto’s vanuit de lucht te maken. Dit is dan ook de voornaamste reden waarom mensen een drone willen aanschaffen. Maar niet elke drone heeft een camera! Let hier dus goed op als je een drone wilt aanschaffen. Met sommige drones kun je dus alleen vliegen en niet vanuit de lucht kijken en met anderen is het de bedoeling dat je je eigen camera monteert aan de drone. Let hier dus goed op.

Het grootste voordeel van een drone is natuurlijk dat je er prachtige beelden mee kunt schieten. Stel je voor dat je op een reis bent door een prachtig gebied zoals in Noorwegen. Je kunt deze herinneringen op een onvergetelijke manier in beeld brengen. Zo kun je je hele leven nog nagenieten van een dergelijke reis.

Toch kleven er ook enkele nadelen aan drones. Er kan namelijk makkelijk inbreuk worden gedaan op je privacy. Sommige drones kunnen namelijk erg ver inzoomen. Je hebt dus geen idee dat je wordt gefilmd. Daarbij komt ook nog dat iedereen een drone mag besturen. Je hebt dus geen vliegbewijs voor nodig, terwijl dit eigenlijk wel heel erg logisch zou zijn.

Wat andere voor- en nadelen zullen worden zullen we in de toekomst zien.